L’Oficina Jove atén un miler de consultes durant el primer any de funcionament

L’Oficina Jove atén un miler de consultes durant el primer any de funcionament

L’Oficina Jove ha bufat aquest mes l’espelma del primer aniversari. El 22 de setembre de 2016 obria portes aquest nou espai de referència per a la gent jove de la ciutat amb l’objectiu d’esdevenir en un punt de trobada i d’assessorament adreçat a aquest col·lectiu. Ubicada a la Casa Rovira (al carrer Jacint Verdaguer, 27), l’Oficina ha atès en aquest temps més de 900 consultes relacionades amb la participació, el lleure, la formació, la garantia juvenil, habitatg, beques, etc.

D’aquest miler de consultes, 141 s’han fet a través de les tres assessories amb què hi compta l’espai: assessories de mobilitat internacional, de salut i juridicolaboral. Les assessories (per accedir a aquest servei cal fer inscripció prèvia) ofereixen informació personalitzada sobre temes que preocupen el jovent, com l’accés al mercat laboral, la formació, la salut afectiva o l’interès per participar en programes europeus.

 

Gent jove inquieta

A més d’aquestes assessories, l’Oficina Jove ha atès 436 consultes relacionades amb temàtiques molt variades (habitatge, beques, etc.) i 92 persones han participat en els tallers que s’organitzen cada mes. Del balanç de dades d’aquest primer any destaca l’edat dels usuaris i usuàries. La majoria, més de la meitat, tenen entre 16 i 20 anys, seguits dels que tenen entre 21 i 29 anys. A més de gent jove, destaquen els 150 pares i mares que han anat a l’Oficina per per demanar informació.

 

Més serveis: espai per estudiar

Entre les novetats del nou curs que enceta ara, l’Oficina obre la possibilitat a utilitzar una de les sales com a aula d’estudi. Des del 13 de setembre, els joves poden reservar la sala per estudiar, o les entitats i col·lectius la poden fer servir per reunions. Una resposta a la demanda d’espais d’aquest tipus. Per fer ús de l’espai cal trucar.

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *